2010/12/27

Négyévesek lettünk

Ezt a beszámolót Petya írta nekünk:

A távot 2010.12.10-én (ha jól nézegetem vissza a blogot az első futás 4 éves évfordulóján) 52 perc 6 másodperc alatt abszolváltuk. Bruttó időnk 57:49 volt.
A gyülekezőkor sokadmagunkkal a télen már szokássá váló "tujás bemelegítést" alkalmaztuk. Ennek lényege az, hogy az órás indítórendszer (hála és köszönet BKV!) visszaszámlálóját figyelve egyik fűtött Combinoról a másikra szállogatunk addig, amíg nem érkezik el a rajt ideje, figyelve arra, hogy ne velünk induljon el a vilinger.
10 elszánt futó jött el a kissé (vagyis inkább irdatlanul) zimankós napon. Alapvetően nem is magával a hideggel volt a baj (-2 fok körül volt), hanem a meglehetősen erősen fújó északias széllel.
A hidakon és egyéb, széltől kevéssé védett helyeken kifejezetten hideg volt.
Az első "FUSSFORESTFUSST" a Mester utcánál kaptuk, ezenkívül kiabáltak még egyet az Oktogon után is. 11 autódudálást is kaptunk, illetve nem kevés rendőri figyelmet; valamiért aznap éjjel a rendőrök és mentők is eléggé szorgosak voltak.
Már az első megálló előtt leszólított minket a yard, és felhívta a figyelmünket a biztonságos közlekedésre, illetve érdeklődött, hogy be vagyunk-e jelentve. Ezután vagy 2-3 alkalommal rendőrautók is lassítottak mellettünk, még egyszer meg is kérdezték mit csinálunk, de hamar továbbálltak.
Egyébként meg jó hangulatú 6É futás volt sok szurkolóval, fagyoskodó bulizó fiatallal és a 6-os villamosra tévesen várakozó utassal.

Végezetül ismét hadd jegyezzem meg, hogy minden 6É futó ERGYA, aki nem jött el a PÉF Mikulás-futására.
A következő olyan alkalomra, amikor nekikerekedünk gyertek el! Nagyon jól tolják a pécsiek.

3 megjegyzés:

Pécsi Éjszakai Futás írta...

Sziasztok!!! Boldog Új Évet a 6É Futóknak!!! Várunk titeket szeretettel 2011 ben Pécsett!!! :) Terv szerint mi is megyünk tavasz-nyár környékén!! :)
Sziasztok!!! Jó futásokat!!!

Raиdoм_ írta...

Jó lenne lemenni, de autó OFF meg csoportosan azért egyszerűbb is lenne. Pestről megy valaki?

Petya írta...

Szia,

legközelebb tavaszra tervezünk egyet. Annyira jó lenne, ha összejönne 5 futó. Az autóban szépen elférünk.

Petya