2008/05/11

Feles futás

A szigorú számok:
- Futók száma: 39,0. Indulásnál ennyit számoltam, állítólag volt egy kis lemorzsolódás.
- Kísérő kerékpárok száma: 2,5. A monociklit számoltam fél párnak. Lásd még: számosállat, mint mezőgazdasági mértékegység...
- Kísérő kutyák száma: 0,0
- Bíztató dudálások száma: 28,5 (Egy sofőr nyomta nekünk, de nem szólt. Az fél.)
- Bruttó futási idő: 61 perc. Ez tartalmazza a Rómer Flóris utcai kereszteződésnél érdeklődő határőrökkel való egyeztetést is.

A szigorú szavak:
Nagyon kellemetes időnk volt. Sajnos nem jutott jegy mindenkinek, mert későn észleltem, hogy fogytán a készlet. Elnézést, júniusra gyártok újakat.
A Petőfi híd budai hídfőnél ismét nagy számú "vidám" járókelő és nézelődő bámult meg minket, a Boráros térnél elhangzott a várva várt "Fuss, Forrest!"
Szépen köszöntünk mindenkinek, aki szembejött: biciklisták, felsővezeték-karbantartók, éjszakai jegyellenőrök. A vízművek műszaki ügyeletese (aki sárga mellényben vezette bevetési furgonját) beindította nekünk a sárga villogós fényhídját. Nagyon tetszett!
A Margit körúton a Rómer Flóris úti kereszteződésnél már épp szabad jelzést kaptunk volna, amikor a Határőrség (miért a Határőrség? Miért nem a Rendőrség? Rejtély!) járőrautója megállított és kikérdezett minket. Váltottunk pár barátságos mondatot, aztán mi továbbfutottunk, ők kísértek. A Moszkva térig közben rádión tárgyaltak a központtal. Végül a végállomáson leküldtek minket a sínekről, mert azt gyalog nem szabad. Szót fogadtunk, hazamentünk.

Lábjegyzet:
Tudjuk, hogy szabálytalan gyalogos közlekedés, amit csinálunk, amit emiatt nem engedélyezhet a FŐPOHI illetékes ügyosztálya. (Igaz, nem is tiltották meg.)
Ugyanakkor azt is tudjuk, hogy nem akadályozunk senkit, és öltözködésünk és viselkedésünk is azt célozza, hogy a kereszteződésekben - ahol nem zárt a villamospálya - se okozzunk balesetveszélyt vagy akadályt az amúgy elég gyér éjszakai forgalomban.
Úgyhogy június 13-án nyugodt lelkiismerettel fogjuk ismét tisztítani a Belváros levegőjét. Inkább égetünk zsírt, mint olajat.

1 megjegyzés:

lúj írta...

kaphatok majd előtte egy emlékeztető mailt? ezer éve nem futottam, roppant lelkes biciklis kísérőnek jelentkeznék, abban úgyis van tapasztalat.