2007/06/19

Rekordjúnius

Dőlnek a rekordok, elsősorban a hőmérősek, de azért a 6É futásnak is van mire büszkének lennie.

Az éjféli mellényes tömeg addig-addig duzzadt, hogy a szokásos "eligazítás" utáni indulásnál 46 futót számolhattunk össze. A Rákóczi térnél még négyen csatlakoztak, úgyhogy új létszámrekord született: pont ötvenen futottunk be a Moszkva téren.

Ismét velünk futott Laci, aki világtalanul is lazán hozza a tempót, és "villamosvezetésben" is komoly gyakorlata van már.
Az X-Co-s fittness guruk sajnos most nem jöttek velünk, ott volt viszont egy Kangoo mester, aki a Csillagok Háborújából ismert AT-ST lépegetőket megszégyenítő tempóban és ruganyossággal szökellte végig a távot. (Remélem, júliusban elhozza a barátait is!)
Visszatérő futótársunk volt a testhezálló kutyamellényben pompázó, minden állomásnevet lelkiismeretesen bevakkantó magyar vizsla is. Több futónak hosszabban lógott a nyelve, mint neki...
A szerelvényt ismét kerékpáros kísérőink zárták, ketten. Nekik külön hálás vagyok, amiért levették a lyukasztó cipelésének nem kis terhét a vállamról.

Mulasztásos alkotmánysértésbe ugyan nem estem, de kellőképpen pirultam a feledékenységem miatt, amikor az indulás előtt lyukasztásnál kiderült, hogy kevés a jegy, mert elmulasztottam az utángyártást. A következőre jobban készülök, már ki isnyomtattam kétszázat...

Olajozottan ment megint minden: (bár a megállónevek bemondásán még maradt egy kis csiszolnivaló) Cumi és Grizzly szépen lekapcsolták az árral szemben lazacosat játszó részegeket, a New York Palota előtt parádésan szólt a "wappap-paararapp" (Frank Sinatra imitátor szólista kerestetik!) és a Széna tér - Moszkva tér célegyenes sprint elején sikerült nem elütni a sötétpiroson átrobogó Mercedes taxit. (Akinek ezúton üzenem, hogy... nem, inkább mégsem.) A végállomási pacsizás után menetrend szerint ismét elindult a 61É körjárat, akiknek integettünk. Aztán mindenki indult haza.

Két biztonsági megjegyzés:
1. Hozz mellényt!
2. Mindig balról előzd a szerelvényt! Akkor is, ha épp nem jön mögöttünk autó.

Következő járat indulása: július 13.
Ha minden jól megy, addigra meglesznek az egységes 6É mellények is.
Friisíteni meg a Jégkertben fogunk tudni, mert időközben végre megnyílt.

2 megjegyzés:

adam írta...

hali, maga az ötlet nagyon tetszik, viszont júli 13-án ez nem lesz akadály? http://www.indohaz.hu/rovatok/hir/hvavasut/combinokorut070618/

6É Futás írta...

Tudunk róla, szükség szerint rugalmasan módosítunk majd a járdára az érintett szakaszon.