2007/02/23

Benne vagyunk a SPURIban!

Megjelent a SPURI, benne majd' egy egész oldalon a 6É Futás.
Vajon hányan leszünk a márciusi járaton?

Kaptunk tőlük képeket is (lásd oldalt a "Képek" leágazást), alább a cikk szövege.
Köszönjük, SPURI!

A 6É futójárat

Viszonylag új, eddig csak kísérleti jelleggel indított éjszakai villamospótló járat tűnt fel 2007. január 13-án röviddel éjfél után a budapesti 6-os villamos vonalán. Bár a síneken (is) halad, nem kerekeken gördül, hanem futólábakon, méghozzá éppen annyi páron, amennyi az adott járat utasainak a száma. A KRESZ-t szigorúan betartja, a piros lámpáknál megáll, és a láthatósági mellény is kötelező az utasoknak. Azért nem érdemes várni rá, mert - üzemeltetői tervei szerint - egyelőre csak minden hónap második péntekén indítják a Móricz Zsigmond körtér - Moszka tér útvonalon, és csak odafelé. Van ugyan csatlakozása a 61É jelzésű futójárathoz, de az már igazán csak a körpályák kedvelőinek ajánlott.
- Amikor tavaly nyáron a félmaratonra készültem, és végtelenül hosszú futásokat végeztem, akkor jött az ötlet, hogy a komoly edzések közepette kellene valami vicceset csinálni. - mesélte Koenig Boldizsár, a 6É járat „vezetője". - Valami vidám, baráti, nemhivatalos futásra gondoltam, ás egyszer csak beugrott, hogy éjjel nem jár a villamos a Körúton, mert busszal oldották meg az éjszaki utasszállítás. Üres tehát a sínpálya, amire az autók nem hajthatnak rá, csak a kereszteződésekben kell vigyázni. Ez egy páratlan lehetőség, mert napközben lehetetlen a belvárosban futni, akár a forgalom, akár a levegő miatt, így legalább „el lehet foglalni" a várost.
Ez már a második járat, pontosabban a harmadik, mert novemberben volt egy próbajárat, amikor kipróbáltuk a „pályát". Az első hivatalos járat decemberben volt, ahol már kalauzunk is volt, akinél lehet a kiosztott jegyeket kezelni. Persze ez sem komoly, a futásunk nem is verseny, csak örömfutás! A társaság végig együtt halad, ha valaki lemaradna, előreszólunk, hogy lassítson a vezető, meg persze a piros lámpáknál is mindig bevárjuk egymást, hogy a zöldön egyszerre tudjunk átérni. Az alaptempó sem gyors, 6 és félperces ezrek. A táv 8. 6 km, a járat egy órán belül ér a Moszkva téri végállomásra.

4 megjegyzés:

Névtelen írta...

Sziasztok!

Már régebben is hallottam a futásról, mint hogy a SPURI-ban megjelent volna (egy BMEs levlistán futott körbe még január vége felé), de sajna akkor nem volt időm annyira nekiugrani. Most viszont pár ismerősömmel együtt szívesen kipróbálnánk milyen is ez az éjszakai futkározás a városban. Úgy hárman-négyen csatlakoznánk a Futazó Közönséghez, de lehet hogy ez még több is lesz, csak még reklámoznunk kell a baráti társaságon belül.
Azonan felmerült pár kérdés!

Egyáltalán most pontosan melyik nap lesz a következő futás?

-Március 9?

-Vagy eltoljátok Március 10-re, mert 10.-e is munka nap lesz ebben a hónapban?

Tudnátok kirakni valahova az oldalra valami contact e-mail címet is esetleg!

Köszi!

Cumi

6É Futás írta...

Minden kér(d)ésedre született válasz és/vagy megoldás, lásd a "Március" c. postot.

a szerk.

vbali írta...

Ez jó: fUtazó Közönség... (-:

Névtelen írta...

Az semmi a www.mozgasvilag.hu oldalon is fent vagytok!