2007/08/13

Másik éjszakai futás

Aki részt vesz a szeptember 8-i K&H éjszakai futáson, nehogy otthon felejtse a 6É-s mellényét!
Nehogy elvesszünk a napnyugta után ijedten pislogó nappali futók között...
A versenyről bővebben a BSI oldalán.

Monszun különkiadás

Az augusztusi 6É futást átitatta a víz.

A Sziget, a széleskörű szabadságolások és az ígérkező eső ellenére mintegy harmincan voltunk futók, Kangoo-sok, bringások. Gyülekezés közben szépen fogytak a 6É mellények. (Maradt azért szeptemberre is.)

Az utolsó villamos távozása után mi futásnak eredtünk, az eső meg el. Sajnos, nem futó zápor volt, viszont a végére mindenki elmondhatta magáról, hogy teljesen elázott, mégsem kell a másnaposságtól félnie. Mindenképpen furcsa volt, hogy sportolás közben zuhanyoztunk, és nem utána.
Remélem, senki nem fázott fel- vagy meg. Én eléggé dideregtem a biciklin: a futótempó két keréken nem az a kifejezetten hőtermelős testmozgás...

A dihidrogén-oxid túladagolástól eltekintve nagyon baráti kis 6É futás volt, kezelhető létszámmal, jó hangulattal, precíz megálló bemondásokkal, édesen cuppogós cipőkkel.

Következő 6É Futás: szeptember 14.

Szép volt lányok! Szép volt fiúk!

Kendnek is sürü a levese?

Mozgalmas éjszaka volt...
Kezdődött az egész azzal, hogy az RTL Klub bejelentkezett forgatni. Felvették Justy-t, ahogy futni jön. Felvették a rendezői megbeszélést, a gyülekezést, 1-2 interjút. Menet közben Pifun végig fejkamera, befutáskor további felvételek.
Amennyire tudom, az anyag azóta még nem került adásba.
Pedig van, aki nagyon várja már, ugye?

Egy éjszakára estünk a Combinos-villamoson-akadályfutásos- Guinness-rekordos rendezvénnyel, melynek folyományaképpen kaptunk BKV-s pólókat és csuklószorítókat (köszönjük), mozgó villamosok között futhattunk (izgalmas volt, de villamosok nélkül azért jobb), 6É után pedig a lelkesek még a rekordkísérletben is részt vettek. Erről alább részletesebben.

Ezen a szép júliusi estén debütáltak az emblémázott 6É mellények. Mondhatom, mindenkinek remekül álltak!

A szokásos sok futó - néhány bringás felállás ezúttal eléggé más volt: A rengeteg futó mellett volt egy csomó görkoris, a szokásosnál több bringás és egy nagy csapat Kangoo-s is. Voltunk vagy százan (!!!), ami éreztette is a hatását: a megállók nevét csak a csapat eleje kiáltotta, mert a vége a "fáziskésés" miatt rendszerint lemaradt róla. Gyakran vágta kettőbe a menetet az áthaladás közben beállt tilos jelzés, de persze megvártuk egymást.

A célkanyarban bemutatott tömegsprint és végállomási pacsizás után náhányan visszamentünk a Jászaira, majd a Dob utcához, ahol addigra éppen indult a Combino futás. Mint kiderült, csak a BKV versenyzői futhattak a villamoson, így mi nem szállhattunk fel. Négyen kiválasztottunk egy szimpatikus BKV-s hölgyet, és végig vele futottunk, az átszállásoknál lelkesen bíztatva őt. Jól csinálhattuk, mert háromszor is előzött! A végén kapott egy 6É mellényt emlékbe.

A meglepetés akkor jött, amikor a Jászain két BKV versenyző között váratlanul Pifu és Gergő is befutottak - Combinon belül. A kis renitensek (BKV póló, BKV csuklószorító álcaruhában) valahol menet közben felpattantak a szerelvényre, és dafke belül futottak végül. A HírTV aznapi anyagában szépen látszanak is.

Na és a desszert.
Háromra vége volt az egésznek, a villamosok szépen elkezdtek szállingózni, a másnap reggelre készülődve, az emberek is széledtek elfele. A sok futkosás után valahogy nem volt már kedvem hazakutyagolni, ezért megszólítottam az egyik "Forgalmomszervező" feliratú névtáblát viselő urat.

- Elnézést! Ha szépen szabályosan lyukasztok jegyet (füzetjegy felmutatása), akkor elvisz engem az egyik Combino a Mechwart ligetig?
- Ha szépen szabályosan LYUKASZT, akkor igen. (Mosoly) Csak éppen a Combinokon bélyegzős jegykezelő berendezések vannak.
- Nem probléma!

...mondtam, és a hátizsákomból előkaptam a 6É piros jegylyukasztó berendezését.
Először értetlen pislogás.
Aztán nagy vigyor, majd hahota.
Végül a kollégák odahívása, nagy mulatás, 6É jegyek lyukasztása, pár szakmai rétegpoén, végül Combino leintése. Nekem.

Így esett, hogy éjjel háromkor hatos villamossal utaztam haza. Olyannal, ami csak ott állt meg, ahol én akartam, és nem szállított más utasokat. (És menet közben beszélgettem a vezetővel. De ezt ne mondjátok el senkinek, nehogy kikapjon érte!) Álmomban csengettem picit.

Mondtam már, hogy szeretem a 6É Futást?

2007/08/08

Monoszkóp kikapcs

Két hét netkimaradás után újra itt.
Természetesen augusztusban is van 6É futás, bizony 10-én.
Viszek mellényeket az érdeklődőknek, akiknek még nincs (elég).
Ezúttal én leszek a bringás kísérő, mert nem merem még terhelni a kicsit lezúzott bal térdemet. (Csak begombolt nyakú ingben bringázzatok, különben megszúr a darázs!)

KoBold